Поздравителен адрес от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов по случай 6-ти септември- Ден на Съединението България

Скъпи съграждани,

 

Имам високата чест да Ви поздравя по случай един от нашите най-важни празници – Съединението на Княжество България с Източна Румелия.  Този акт е оставил ярък отпечатък в историческата ни памет, защото до голяма степен е предопределил бъдещето на държавата. Това е едно изцяло българско дело, пример за жертвоготовност и достойнство! На 6 септември преди 133 години се осъществи мечтата на всички българи  – да имат единна държава и да  поемат в собствените си ръце нейното бъдеще! Бих казал, че това е уникално дело, защото е  сътворено от държавници и народ.  И защото тези страници от историята ни са нагледен пример как една голяма цел може да запълни пропастта между политици и общество.

„Съединението прави силата” е изписано на герба ни и на фасадата на сградата, където нашите избраници създават закони. Нека да си пожелаем това да не бъдат само думи, а наистина водещ принцип за всички! Ние също творим история, всеки ден, всеки час! И от нас зависи дали децата ни, внуците ни, внуците на нашите внуци ще се гордеят, че са българи! И, надявам се, ще живеят, работят и творят тук, в своята родина.

Нека живият дух на Съединението ни обединява и днес! За добруването на България, за нейния авторитет в европейското семейство и в света! Имаме нужда от сплотеност повече от всякога!

 

Честит празник!

 

Д-р Димитър Германов

Кмет

Община Приморско

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0