МАСОВ КРОС В ДЕНЯ НА БЪЛГАРСКИЯ СПОРТ СЕ ПРОВЕДЕ В ПРИМОРСКО

Лошото време не можа да изплаши спортните ентусиасти, дошли да почетат Деня на българския спорт организиран от Община Приморско и въпреки дъжда никой не се отказа от участие. В Приморско се проведе вече традиционния масов крос, като по този начин общината напомня на децата, че спортът трябва да е важна част от ежедневието на всеки човек.  Стартът бе даден точно в 14:00 часа от г-н Пеев, който е познат в спортните среди с постиженията си като треньор по волейбол и един от най-обичаните учители в Приморско.

В надпреварата се включиха спортисти на различни възрасти, като най-малкия беше само на 7 години, а най-възрастния на 64 години. Именно най-възрастния участник, който е от руски произход получи заслужени аплодисменти, тъй като освен, че участва в състезанието от самото му създаване, днес беше дошъл пеша от гр. Созопол, за да се включи отново.

От името на Община Приморско, г-жа Мария Георгиева- главен секретар на общината,  връчи купи, грамоти и медали на първите финиширали. В Деня на българския спорт, бяха почете и  спортните клубове развиващи дейност на територията на Приморско, на треньорите и спортистите бяха връчени  плакети  за особен принос в развитието на спорта.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0