ДЕТСКА ГРАДИНА „РУСАЛКА“ ЩЕ СЕ РАДВА НА НОВИ ДРЪВЧЕТА ЗА СЕДМИЦАТА НА ГОРАТА

Нови Брези  ще бъдат засадени този петък в двора на ДГ “Русалка“ гр. Приморско. Инициативата е по повод Седмицата на гората, която  се отбелязва традиционно през месец април. Децата ще имат възможност, заедно със служителите от Дирекция „Управление и стопанисване на общински гори”, да участват в процесът по засаждане на дръвчетата.

За тях са подготвени и забавни образователни  игри  и  викторина с награди, свързани с темата за гората и горските животни, от които децата ще разберат важни факти за животните и растенията намиращи се в нашите гори.

Не случайно са избрани именно тези фиданки. Брезата е символ на пролетното равноденствие, също и символ на  надеждата и продължаващия живот.  Смята се, че издигайки  своето стройно стебло, Брезата символизира достигане на духовно просветление и равновесие.

На 4 април  е предвидено засаждане на широколистни  дръвчета в с. Ново Паничарево, което ще се извърши  със съдействието на  ДГС Ново  Паничарево. За първи път през 1925 г.  е празнуван празник на залесяването, който слага традицията на честването. Тази година мотото на седмицата на гората е „140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората“. През 2019 г. се навършват 140 години от създаването на централната горска служба, 120 години специализирана горска преса и 110 години от основаването на Съюза на лесовъдите.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0