Водеща компания отличи Община Приморско за зелена иновация

съобщение

Община Приморско получи престижното отличие „Зелен сертификат“ от  „Atlas Agro Science“ за успешното внедряване на иновативен многокомпонентен биостимулант в грижата за зелената система на града.

„Днес, повече от всякога, община Приморско търси решения за развитие на града , базирани на природата и  новите технологии. Чрез прилагане на иновативна патентована технология на „Atlas Agro Science“, ние се грижим за зелената система, използвайки напълно безотпадна и екологична технология.  Ръководството на община Приморско поема ясния ангажимент към нашите съграждани да базираме развитието на града на иновативни, зелени и интегрирани с природата решения.“, каза Мария Георгиева, главен секретар на община Приморско при получаване на отличието.

„През 2022 г. започнахме един значим проект  – да обединим усилията на   „Atlas Agro Science“   и българските общини, в изпълнение на   нашата обща мисия – „зелен“  град.  Ефективното ни партньорство с община Приморско  е сигурен знак, че все повече малки и големи български градове ще избират „зеления“ път за своето устойчиво развитие. Грижата за околната среда е гарантирана при използване на нашите продукти, произведени при  конвертиране на утайки от пречиствателни станции за отпадни води. Компанията ни  следва принципите на кръгова икономика, която е основен стълб на приетата от Европейския съюз Зелена сделка.“, каза представителят на „Atlas Agro Science“  Николай Минков  по време на срещата в общината.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0