Включете се в “Часът на земята”

03_eh_60__logo_stacked_clr_jpeg_1_501926

Уважаеми съграждани,

От името на Община Приморско и международната природозащитна организация WWF, бихме искали да Ви поканим да се присъедините към деветото поредно издание на глобалната инициатива Часа на Земята, което ще се проведе на 25 март 2017 г. събота, от 20,30 до 21,30 ч.

Мотото на Часа на Земята в България тази година е: Загаси светлините, отвори очи за планетата.

По време на Часът на Земята, милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват фасадите си. Така всички отправяме призив за по-устойчиво бъдеще.

Часът на Земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хората към проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им.

За първи път Часът на Земята се провежда през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като загасяват осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години Часът на Земята стана най-популярната международна природозащитна инициатива, с участници от над 170 държави и над 7000 града, правителства и бизнеси – обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазване на природните ресурси на планетата.

В България кампанията се провежда от 2009 г., като всяка изминала година нейните привърженици стават все повече. През 2016 г. в инициативата взеха участие 110 града, институции, бизнеси и медии. Отново в знак на съпричастност за час притъмняха фасадите на общините участници, на национални институции и паметници на културата като Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“, Софийският университет, Президентството на Р. България, Парламентът, БНБ и много други. (Повече информация можете да намерите на интернет страниците на WWF http://www.wwf.bg/get_involved/earthhour/) и https://www.earthhour.org/ .

Вярваме, че с Ваша помощ Часът на Земята ще продължи да вдъхновява хората да се стремят към бъдеще, в което да живеят в хармония с природата.

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0